Фейсбук отказва да премахне публикациите на Доналд Тръмп

  • 30 май 2020 20:46

  • 2906
  • 0
Фейсбук отказва да премахне публикациите на Доналд Тръмп
© gettyimages

След като Туитър сигнализира публикация на американския президент заради "възхвала на насилието", Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се почувства жертва на политическа цензура и предприе битка срещу социалната мрежа, която свали една от публикациите му за безредиците в Минесота. Фейсбук обаче отказва да премахва публикациите на Тръмп, информира БТА, цитирайки АФП.

Според основателя на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг публикациите на американския президент не представляват "непосредствена опасност". В послание в социалната мрежа Зукърбърг обяснява защо е направил този избор: "Зная, че много хора ни се сърдят, че не модерираме публикациите на президента, но според нас трябва да позволяваме изразяване на всякакво мнение, доколкото то не включва непосредствена опасност".

Зукърбърг отговори на заплахите на Тръмп да закрива социални мрежи

Преди това той беше защитил тази позиция пред Фокс нюз (Fox News): "Имаме различна политика. Просто съм убеден, че Фейсбук не трябва да бъде арбитър на истината за това какво казват хората в интернет". Мнозина потребители го обвиниха след това изказване, че взима страната на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Туитър сигнализира поста на Тръмп за "възхвала на насилието", но той още стои. Американският президент беше реагирал на сблъсъците в Минеаполис. "Щом започне плячкосването, започва стрелба. Мерси!", написа той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини