Тръмп към семейството на убития чернокож: Разбирам оскърблението, разбирам болката!

  • 30 май 2020 06:16

  • 3767
  • 4
Тръмп към семейството на убития чернокож: Разбирам оскърблението, разбирам болката!
© getty images

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза, че е разговарял със семейството и е изразил съболезнования близките на Джордж Флойд, невъоръжения чернокож мъж, починал, след като бял полицай притиска с коляно врата му към земята. Убийството му предизвика тридневни бурни протести в американския град Минеаполис, предаде Ройтерс.

Тръмп каза, че разбира защо случилото е породило протести в цялата страна срещу полицейската жестокост срещу афроамериканците, но добави, че не бива те "да продължат да прерастват в необуздана анархия и хаос". Не трябва да се позволява мародерите да заглушават гласовете на толкова много мирни протестиращи, каза Тръмп на събитие в Белия дом.

"Разбирам оскърблението, разбирам болката", каза той.

Тръмп се опита да се оправдае за използвания от него по-рано в Туитър израз "плячкосването води до стрелба", внушаващ, че силите за сигурност трябва да стрелят по тези, които ограбват магазини по време на безредиците.

Постът му, в който той използва и думата "бандити", бе широко критикуван.

Тръмп каза, че не знаел каква е историята на фразата за грабежите и стрелбата, свързана с полицейските репресии срещу движението за граждански права през 60-те години.

В Минеаполис бяха разположени 500 военни от Националната гвардия

Протести срещу полицейското насилие заради смъртта на Джордж Флойд освен в Минесота вчера имаше в много американски градове - Атланта, Денвър, Уиндърмиър в щата Флорида и в Ню Йорк, където на пресконференция губернаторът на щата Андрю Куомо осъди грабежите и палежите, но заяви, че е с протестиращите, които имат право да искат справедливост.

Последвайте канала на

Novini.bg
3767 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
XXX

2020.05.31 | 19:06

4
ГЕШЕВ ЗАЩО СПИ И НЕ ОСВОБОДИ СЪДИЯТА КОЙТО РЕШИ ЧЕ ДОКАТО СЕ Е ОПИТВАЛ ДА ИЗБЯГА ГЕОРГИ ДЖЕВИЗОВ НЕВЪОРЪЖЕН Е БИЛ ОПАСЕН ЗА ЕДИН ДОКТОР ФАШИСТ КОИТО Е БИЛ ВЪОРЪЖЕН СЪС ПИСТОЛЕТ НАЛИ Е НЕЗАВИСИМ ОТ БОРИСОВ ДА ГО ДОКАЖЕ СЪС ДЕЛА
SONI

2020.05.30 | 12:00

3
NAI SLABIAT PREZIDENT NA USA.
Yamaha

2020.05.30 | 09:39

2
Този не е добре с главата си, а американците не са това което ги мислехме преди да изберат такова чудовище
Валери Иванов

2020.05.30 | 07:24

1
Това не може да продължава.В България е същото .21век не може да има насилие.Аз видях в София сега от 14.5.2020г насилие срещу Българския народ.

Добави коментар

Водещи новини