Сътрудник на американския вицепрезидент Пенс е дал положителна проба за COVID-19

  • 08 май 2020 22:24

  • 1026
  • 1
Сътрудник на американския вицепрезидент Пенс е дал положителна проба за COVID-19
© Getty Images/Guliver

Сътрудник на американския вицепрезидент Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и даде положителна проба за коронавирус. Това е вторият служител на Белия дом, диагностициран с COVID-19 тази седмица, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Най-новият случай на положителна проба на заразата бе потвърден от добре информиран източник, пожелал да остане анонимен.

Доналд Тръмп: В Белия дом вече носят маски

По-късно висш служител на американската администрация, цитиран от Ройтерс, потвърди новината и каза, че президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и вицепрезидентът Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и напоследък не са били в контакт със заразения сътрудник.

Той може би е бил в контакт с шест души, които е трябвало да пътуват днес с вицепрезидента за Айова и те са били свалени от самолета преди излитането му. Служители на Белия дом вчера потвърдиха, че военен от част, охраняваща Белия дом, е дал положителна проба за коронавируса.

Това е първият човек от непосредственото обкръжение на президента, заразен с коронавируса, след като през март няколко души, посетили голф клуб на Тръмп във Флорида, бяха диагностицирани с COVID-19. Военнослужещият е дал положителна проба в сряда.

Белият дом се стреми да затегне предпазните мерки, за да предпази лидерите на държавата. Тръмп заяви, че някои от служителите, които имат достъп до него, вече ще бъдат тествани ежедневно. Пенс каза пред журналисти вчера, че всеки ден ще се правят тестове и на него, и на Тръмп.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1026 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2020.05.08 | 23:01

1
Тези не ни вълнуват. Кво от това. Някакъв си.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини