Тръмп "връчи" Нобел за журналистика

  • 27 април 2020 10:28

  • 661
  • 0
Тръмп "връчи" Нобел за журналистика
© Getty (архив)

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския "връчи" Нобелова награда за журналистика, коментира британският в. Гардиън.

"Репортерите, отличени с Нобели за своите разследвания за Русия, са получили наградите незаслужено. Те трябва да бъдат лишени от скъпоценните си призове, защото не са работели обективно. Имало е и други държави, които са извършвали престъпления", това е написал държавният глава на САЩ в Twitter.

Изданието от Лондон отбеляза, че не е ставало ясно кого точно визира Тръмп. Медията обаче посочи, че Нобелова  награда не се връчва за журналистика. Престижният приз се връчва на хора/организации за принос за развитието на обществото в областите физика, химия, литература, мир и медицина (или физиология).

"Вероятно Тръмп е объркал Нобелите с наградите "Пулицър". "През 2019 г. с престижния приз са били отличени журналисти, публикували материали за финансови афери на Тръмп. Според статиите бъдещият президент е натрупал състоянието си благодарение на данъчни измами", посочи Гардиън.  

Собственикът на Ню Йорк таймс: Доналд Тръмп демонизира журналистите ни

По-рано сегашният стопанин на Белия дом е заявил, че инжекция с дезинфектант е било средство за борба срещу коронавируса. По-късно той е определил думите си като саркастични.

Думите на Тръмп за инжекцията с дезинфектант били саркастични

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини