Лидерите от Г-7 искат проверка и реформа на СЗО

  • 16 април 2020 21:19

  • 2936
  • 7
Лидерите от Г-7 искат проверка и реформа на СЗО
© Getty Images/Guliver

Ръководителите на страните от Г-7 призоваха на видеоконференция за проверка и задълбочена реформа на Световната здравна организация (СЗО), подкрепяйки критиките на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския към тази агенция на ООН, съобщи Белият дом, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Членки на МВФ обещаха почти $12 млрд. за кредитиране на бедните страни

"Лидерите признаха, че страните от Г-7 дават всяка година над един милиард долара на СЗО и голяма част от разговора беше за липсата на прозрачност и системното лошо управление на пандемията (от новия коронавирус) от СЗО", се казва в изявлението.

Ръководителите на държавите от Г-7 са се ангажирали със силен и координиран глобален отговор на кризата с коронавируса. Те също така са обсъдили перспективите за икономическо съживяване след предизвикания от вируса и от ограничителните мерки икономически спад.

Страните са се разбрали да споделят изследванията си за вируса, включително всички меродавни епидемиологични данни и добри практики. Лидерите от групата са се обединили около мнението, че бързото разработване и производство на лекарства и ваксини срещу коронавируса са от решаващо значение за спиране на неговото разпространение, заяви канцеларията на британския премиер, цитирана от Ройтерс.

В Г-7 влизат САЩ, Канада, Япония, Великобритания, Франция, Германия и Италия. Ротационен председател в момента са САЩ.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2936 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.04.18 | 18:45

7
САЩ И ЕВРОПА НАПРАВИХА КИТАЙ ВТОРАТА ИКОНОМИКА В СВЕТА И ДОРИ , АКО ПРОДЪЛЖИ ТАКА, ЩЕ СТАНЕ ПЪРВАТА! С ИЗНАСЯНЕ НА ЗАВОДИ И ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТЕХНОЛОГИИ, ЗА ПОСТИГАНЕ НА ПО ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА! КИТАЙ Е ЕДНА ТОТАЛИТАРНА ДИКТАТУРА И ПРНУЖДАВА БОЛШИНСТВОТО ОТ МИЛЯРДИТЕ СИ НАСЕЛЕНИЕ, ДА РАБОТИ ЗА КУПИЧКА ОРИЗ НА ДЕН, ОГРОМНИЯ ОСТАТЪК (ВЪПРЕКИ НИСКИТЕ ИЗНОСНИ И ПРОДАЖНИ ЦЕНИ) ОСТАВА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ТОТАЛИТАРНАТА ВЪРХУШКА! ПАРИТЕ РАЗВРЪЩАВАТ ТОТАЛИТАРНИТЕ УПРАВНИЦИ И ГИ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАТ МОГЪЩИ, А В ТОЗИ КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ ГОСПОДАРИ НА СВЕТА! И БЕЗ ПРОМЯНА НА ПОЛИТИКАТА НА САЩ и ЕВРОПА ТОЧНО ТОВА ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ!
nix

2020.04.17 | 09:47

6
Добре че беше Тръмп да го каже първи че СЗО наред с Китай яко подведе целия свят. Би трябвало да бъдат заведени под съдебна отговорност етиопеца и заместниците му. Щом в такава ситуация не успяха да се справят, какъв е смисъла от съществуването и изобщо. Те със ХИВ не могат да се справят вече 40 години, а е доста по умерен вирус от COVID-19.

2020.04.17 | 08:19

5
Има много гнило в СЗО,и се знае отдавна само,че тези лидери на държави си затварят очите. Не може СЗО да се финансира от частин фондове като на Бил Гейтс, и частни фармацефтични компании.
ох

2020.04.17 | 01:09

1
Г-7 или най богатите и влиятелни страни са с най много жертви ! И кой според тях е виновен ? Световната здравна организация ! Ти да видиш !
до трола отдолу

2020.04.17 | 07:56

4
лапай го мършо-соросоидна.
>>>

2020.04.17 | 01:10

2
Не забравяй и другите виновници - Китай и Путин !
Да

2020.04.17 | 06:02

3
Разбира се, припяваха рефрена " ГрипЧе, Икономика( разбирай алчност), няма вирус и т.н.Сега ще търсим виновни( всички останали освен НАС). Първата " жертва" е СЗО( Ние даваме 1милиард и като кажем,че някой е виновен,Той е!)Нямаме нужда от доказателства. Защото...1 милиард! Учените " тръбят" едно( не сме съгласни)Хората трябва да харчат( Какво ще ги правим тея : Мерцедеси,оръжия,пържоли с злато?)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини