Тръмп удължи препоръката за социална изолация с още 30 дни

  • 30 март 2020 07:18

  • 622
  • 0
Тръмп удължи препоръката за социална изолация с още 30 дни
© Unsplash

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския удължи федералната препоръка към хората да си останат у дома и да спазват социална дистанция с още 30 дни на фона на разпространението на новия коронавирус в страната, предадоха информационните агенции.

Срокът на предишната препоръка, която бе за 15 дни, изтичаше в понеделник. Съгласно указанията възрастните хора и онези, които страдат от различни заболявания, трябва да останат по домовете си и да избягват социални контакти. Всички американци са призовани да избягват социални събирания, да работят от вкъщи и да не посещават барове и ресторанти.

"По предварителни прогнози пикът на смъртността в САЩ ще настъпи след две седмици", каза Тръмп по време на брифинг в Белия дом.

"Затова е необходимо през следващите две седмици, в течение на този период, всички стриктно да следват препоръките на лекарите", отбеляза американският президент.

Той каза, че ако смъртните случаи в САЩ от Ковид-19 се ограничат до 100 000, това ще означава, че е свършена "добра работа".
Според данни на университета Джонс Хопкинс заразените с новия коронавирус в САЩ са над 139 000 души, а починалите са над 2400.
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи в неделя, че броят на смъртните случаи от Ковид-19 в този щат наближава 1000 души и представлява над 40 процента от общия брой на жертвите в цялата страна, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини