Илон Мъск дарява на Калифорния над 1200 апарата за обдишване

  • 24 март 2020 09:36

  • 832
  • 0
Илон Мъск дарява на Калифорния над 1200 апарата за обдишване
© Getty Images/Guliver

Властите на американския щат Калифорния получиха над 1200 апарата за обдишване от предприемача Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, съобщи губернаторът Гавин Нюсъм, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Преди няколко дни казах, че Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, се готви до седмица да ни предостави хиляда апарата за обдишване. Те вече са пристигнали в Лос Анджелис, каза Нюсъм.

Мъск, основател на производителя на електромобили Тесла (Tesla) и космическата компания СпейсЕкс (SpaceX), уточни в туит, че апаратите не са произведени от някоя от неговите компании. Той е купил 1255 апарата от различни производители в Китай, които след това са били доставени в САЩ.

Доналд Тръмп разреши на три щата да задействат Националната гвардия

В САЩ към момента има над 46 000 души, заразени с коронавируса, според данни на университета "Джон Хопкинс". Над половината от болните са в щатите Вашингтон, Калифорния и Ню Йорк, допълва БТА.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини