Социалнaта дистанция на 1 човек може да предотврати 59 000 инфекции, обяснява професор

  • 23 март 2020 18:01

  • 2326
  • 1
Социалнaта дистанция на 1 човек може да предотврати 59 000 инфекции, обяснява професор
©

Милиони хора по света са призовани да останат по домовете си, заради нуждата от социално дистанциране, в борбата с пандемията от коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Въпреки това много хора все още игнорират призива на експертите и учените.

За тези, които отказват да разберат как действията им ще изложат на риск живота на хиляди, професор и специалист по интензивни грижи, обяснява защо е толкова важно да се следват указанията да останем по домовете си. Професор Монтгомъри започва с обобщение на това, което би се случило, ако той се зарази с грип.

Заразените с COVID-19 у нас вече са над 200

Той заяви, че средно ще го предаде на 1,3 или 1,4 души. Ако след това те го предадат на други 1, 4 души, това означава, че професор Монтгомъри ще е отговорен за 14 случая на грип.

Но вече знаем, че COVID-19 не е като грипа, и е много по-заразен. Той обяснява, че всеки човек заразен с COVID-19, ще го предаде средно на трима души. “Всеки от тези трима души ще го предадат на още трима, и ако във времето това се случи 10 пъти подред, аз ще съм отговорен за заразяването на 59 000 души”, обяснява професорът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важното АКО

2020.03.25 | 00:37

1
Целта на коронавируса е подтикване на човечеството да загърби материализма и активно да се обърне към духовната същност и духовната Еволюция на човека и Вселената, към духовната ценностна система и към духовно-душевните причини за болестите. АКО човечеството не разбере и игнорира това Божие послание, ще настъпи радикална промяна на условията на духовната Еволюция!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини