Доналд Тръмп разреши на три щата да задействат Националната гвардия

  • 23 март 2020 07:03

  • 1002
  • 1
Доналд Тръмп разреши на три щата да задействат Националната гвардия
© Getty Images/Guliver (Архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разреши на три щата - Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон -  да задействат Националната гвардия в помощ на борбата с коронавируса. Тръмп изтъкна, че местните власти не трябва да се безпокоят за средствата, тъй като заплащането на мисията на гвардейците ще бъде поето от федералното правителство.Президентът съобщи, че е одобрил исканията на щатите за изпращане на оборудване и медицински материали.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

„В допълнение на големите количества медицински доставки, наредих на Федералната агенция по извънредните ситуации да създаде 4 големи медицински центъра с по хиляда легла за Ню Йорк, 8 такива центъра с 2 хиляди легла за Калифорния, 3 големи и 4 малки центъра с хиляда легла за щата Вашингтон. Доставките за Калифорния и Ню Йорк ще бъдат направени в следващите 48 часа.“

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова американците да спазват предписанията на властите в борбата с коронавируса като социална дистанция, избягване на неналожителните пътувания  и миене на ръцете, предаде БНР. 

По думите му страната преминава през голямо национално изпитание, но ще победи в борбата с коронавируса. В изказването си Тръмп обеща  че американската  икономика ще достигне до небесата след като пандемията бъде ликвидирана. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
1002 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Росен

2020.03.23 | 07:21

1
Защо ли и ние ги копираме. Сигурно също сме техен щат, ако не е нещо повече.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини