Първичните избори в щата Охайо се отменят заради коронавируса

  • 17 март 2020 07:11

  • 186
  • 1
Първичните избори в щата Охайо се отменят заради коронавируса
© Pixabay

Часове преди началото на първичните избори властите в американския щат Охайо наредиха изборните бюра да останат затворени заради коронавируса, предаде Франс прес.
Губернаторът на щата Майкъл Деуайн взе това решение, пренебрегвайки съдийско становище изборите да се състоят.


Губернаторът републиканец заяви късно снощи, че гласуването в разгара на кризата с Ковид-19 би поставилослужителите в изборните бюра и избирателите в недопустимата ситуация на опасност да се заразят с вируса. Той каза, че властите търсят вариант, който ще даде възможност на избирателите да гласуват по друг начин.

Тръмп призова американците: Прекъснете за15 дни социалните си дейности, възможна е рецесия

Щатският директор по здравеопазването Ейми Актън обяви здравна извънредна ситуация (която не позволява изборните бюра да бъдат отворени), поради опасения, че гласоподавателите и доброволците, много от тях - възрастни хора, ще бъдат изложени на вируса, посочва Асошиейтед прес.

Останалите три щата, в които днес са планирани първични избори - Аризона, Флорида, Илинойс - не отменят вота. Според властите им там е направено достатъчно да се гарантира безопасността на избирателите въпреки растящото безпокойство, че в някои бюра няма да има достатъчно служители и че избирателите ще се объркват, след като някои изборни секции бяха преместени от частни болници на други места.
След Луизиана и Джорджия, вчера бяха отложени първичните избори и в щата Кентъки - от 19 май за 23 юни.

Очаква се избирателната активност днес да бъда слаба, тъй като само при демократите има оспорвана надпревара за номинацията - между Джо Байдън и Бърни Сандърс.

Последвайте канала на

Novini.bg
186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Симо

2020.03.17 | 07:43

1
Не ни вълнуват тези.

Добави коментар

Водещи новини