Започнаха републиканските първични избори в окръг Колумбия, щатите Мериленд и Уисконсин

  • 03 април 2012 16:03

  • 491
  • 0
Започнаха републиканските първични избори в окръг Колумбия, щатите Мериленд и Уисконсин
© gettyimages

Републиканските избиратели започнаха да гласуват в първичните избори във федералния окръг Колумбия, където е столицата Вашингтон, и в съседния щат Мериленд за определяне на републиканския кандидат за президент, предаде АФП.

Избирателните секции отвориха врати в 7 ч. местно време. Първични избори има и в северния американски щат Уисконсин. Кандидатите са четирима, но мултимилионерът Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на е сочен за фаворит в окръг Колумбия, в Мериленд и Уисконсин. На второ място е ултраконсервативният Рик СанторумРик Санторум Ричард Джон Санторум е американски политик и кандидат на Републиканската партия за. В надпреварата участват също Нют Гингрич и Рон Пол. За да спечели президентската номинация на
републиканците, републиканският претендент трябва да има подкрепата на 1144 от общо 2286 делегати, които да го представят на националния конгрес през август в Тампа, щата Флорида.

Засега на първичните избори и партийните събрания Ромни е спечелил подкрепата на 566 делегати, Санторум - на 263, Гингрич - на 140 и Пол - на 67.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини