Пандемията от коронавирус доминираше в телевизионните дебати между Байдън и Сандърс

  • 16 март 2020 07:13

  • 247
  • 0
Пандемията от коронавирус доминираше в телевизионните дебати между Байдън и Сандърс
© Getty Images

Пандемията от коронавирус доминираше в телевизионните дебати между Джо Байдън и Бърни Сандърс, двамата единствени останали претенденти за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ през ноември, съобщиха световните агенции. Снощните дебати се състояха вчера във Вашингтон, ден преди първичните избори в четири щата, които може да дадат на бившия вицепрезидент непреодолима преднина в надпреварата на демократите за Белия дом.

Още в началото на дуела и двамата претенденти подложиха на критики президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за начина му, по който се бори с разпространението на коронавируса, като всеки от тях изтъкваше собствения си подход за справяне с кризата.

"Това е криза, която е съпоставима с нападение срещу нас, тя ще има огромни последици, това е като на война", заяви Байдън, който увери, че би направил много повече, отколкото президента. "Незабавно бих прибягнал до армията", заяви бившият вицепрезидент. "Военните имат капацитета да построят болници с по 500 легла, от които страната се нуждае", добави той.

Бърни Сандърс обвини Тръмп, че "подкопава" работата на експертите. "Ние трябва да накараме този президент да млъкне още сега", заяви сенаторът от щата Върмонт. "Неприемливо е да го оставим да дрънка неосновани на факти информации, които объркват хората", добави Сандърс, цитиран от Ройтерс и Франс прес. Той изтъкна, че кризата с коронавируса показва необходимостта от въвеждане на система за всеобщо здравеопазване, която да замени частното здравно застраховане с държавна система.

Байдън обеща, че ще избере жена за кандидат за вицепрезидент, ако бъде избран за кандидат на демократите за Белия дом. "Много жени имат качествата да станат президенти в бъдеще. Аз ще избера жена за вицепрезидент", увери Байдън. Съперникът му каза, че и той "най-вероятно" би сторил същото.

В студиото на телевизия Си Ен Ен двамата съперници се дуелираха в отсъствието на публика заради епидемията и бяха седнали на разстояние близо два метра един от друг като предпазна мярка, отбелязва АФП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини