Президентът Тръмп нареди проверки на пристигащите в САЩ, след първия смъртен случай от коронавирус

  • 01 март 2020 20:44

  • 1122
  • 0
Президентът Тръмп нареди проверки на пристигащите в САЩ, след първия смъртен случай от коронавирус
© gettyimages

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че пътуващите от страни с висок риск на коронавирус ще бъдат проверявани както на заминаващи, така и на пристигащи в САЩ полети, след като в САЩ беше потвърден първият смъртен случай от вируса, а заразените в страната са 68, предаде БТА.

"Освен проверката на пътници от високорискови страни преди качване в самолета, те ще бъдат проверявани и при кацане в САЩ", съобщи Тръмп в Туитър.

Тръмп след първия смъртен случай от COVID-19: Без паника

Вицепрезидентът Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и, който ръководи действията на Белия дом в борбата с коронавируса, заяви, че американците трябва да са подготвени за още случаи на заразяване, но увери, че "огромното мнозинство" от заразените ще се възстановят.

Изложени на опасност са предимно хората, които преди заразяването са страдали от други здравословни проблеми, добави Пенс. "Могат да последват скръбни новини", отбеляза вицепрезидентът.

САЩ въведоха нови ограничения за пътници, които са посещавали Иран и препоръчаха да не се посещават силно засегнати от коронавируса райони на Италия и Южна Корея.

Запитан защо САЩ не забраняват влизане на пътници от Италия и Южна Корея, Пенс отвърна, че епидемиите в тези страни "са изолирани в конкретни райони". Той съобщи, че вчера Държавният департамент е започнал разговори с представители на тези две страни да се проверяват пътниците на полети за САЩ.

Коронавирусът взе жертва в САЩ

В момента в САЩ има 75 000 комплекта за диагностициране на коронавируса и този брой рязко ще бъде увеличен в близките седмици, заяви министърът на здравеопазването Алекс Азар. Азар допълни, че проверката на хора със симптоми за коронавируса вече се извършва в ключови градски райони, но се надява тя да обхване цялата страна. Той каза, че не е ясно доколко ще се разрасне епидемията в САЩ.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1122 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини