Тръмп назначи посланика на САЩ в Германия за директор на Националното разузнаване

  • 20 февруари 2020 06:52

  • 592
  • 0
Тръмп назначи посланика на САЩ в Германия за директор на Националното разузнаване
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския вчера назначи американския посланик в Германия Ричард Гренел, твърд поддръжник на неговата политика, за изпълняващ длъжността директор на Националното разузнаване, предаде Ройтерс.

"Рик много добре представляваше нашата страна и аз очаквам с нетърпение да работя с него", написа Тръмп в Туитър. Той също така благодари на настоящия и.д. директор на Националното разузнаване Джоузеф Магуайър "за прекрасната му работа".

Тръмп имаше обтегнати отношения с Дан Коутс, който подаде оставка от поста на директор на Националното разузнаване през август.

Тръмп назначи изпълняващ директор на Националното разузнаване

Агенцията припомня, че Дан Коутс подкрепи оценката на разузнавателната общност в САЩ, че Русия се е намесила в президентските избори от 2016 г., за да помогне на Тръмп да победи съперника си от Демократическата партия Хилари Клинтън.

Тръмп също така възразяваше на анализите на разузнаването по теми, свързани с Русия, Иран и Северна Корея, и които противоречаха на собствените му оценки, предаде БТА.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини