Публикациите на Тръмп в Twitter спъват работата на министъра на правосъдието на САЩ

Американският министър на правосъдието Уилям Бар порица публично президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за неговите постове в Twitter, отнасящи се до случая с Роджър Стоун. Те затрудняват работата ми, подчерта министърът на правосъдието на САЩ, цитиран от БТА.

Въпреки изявлението на Бар, че е решен да не се поддава на натиска на външни сили, включително президента, някои коментатори изразиха скептицизъм, отбелязва британското издание.

Тръмп е поискал помощта на Австралия във връзка с руското разследване

"Не се подвеждайте, хора. Бар казва на президента, че неговата импулсивност му създава политически пречки да представи исканите резултати", заяви в Туитър Матю Милър, работил в министерството на правосъдието по време на предишния президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Министърът на правосъдието направи снощното си изявление на фона на засилващи се критики във връзка със случая на Роджър Стоун, отдавнашен съветник и довереник на Тръмп, който през ноември бе признат за виновен за оказване на влияние върху свидетел и за възпрепятстване на разследване на Конгреса.

Министерството на правосъдието препоръча по-лека присъда от предложената от четирима федерални прокурори, занимаващи се със случая. По-късно те подадоха оставка в знак на протест. Последствията от случая Стоун заплашваха да излязат от контрол след оставката на прокурорите и Тръмп отправи още нападки срещу пазителите на закона.

Според запознат източник оттогава министърът на правосъдието е обмислял как да реагира на кризата. Ако се обявеше против изказванията на Тръмп, рискуваше да загуби подкрепата на президента. Ако запазеше мълчание, щеше да позволи на Тръмп да продължи нападките си срещу пазителите на закона и на практика да подкани 115-те хиляди служители на министерството към открит бунт. В крайна сметка Бар реши, че трябва да говори, за да продължи да си върши ефективно работата, съобщава източникът. Бар едва ли е първият водещ съветник на президента, който би искал Тръмп да спре да пише в Туитър, но е първият, който го казва толкова ясно и публично, докато все още е на поста си. Според информирани източници той е предупредил президента какво планира да каже.

След 16-годишно прекъсване: САЩ възстановява смъртното наказание

Реакцията на Тръмп обаче може да зависи от отразяването на думите на министъра в медиите, особено в телевизия "Фокс нюз", отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Коментари

 1. 2020.02.15 | 04:52

  Борисов подписа в САЩ пълната капитулация на България!

  1. 2020.02.16 | 11:40

   Решетников, ти ли си?

 2. 2020.02.14 | 22:34

  публикацийте на тръмп спират всяка възможност за нормално протичане на мисъл- при него просто е дефицит и отсъства.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет