Сенаторът демократ Дъг Джоунс заяви, че ще гласува за импийчмънт на президента Тръмп

  • 05 февруари 2020 21:41

  • 728
  • 1
Сенаторът демократ Дъг Джоунс заяви, че ще гласува за импийчмънт на президента Тръмп
© Getty Images/Guliver

Сенаторът от Алабама Дъг Джоунс, най-застрашеният демократ на изборите през ноември, заяви днес, че ще гласува за импийчмънт на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Асошиейтед прес.

Преди историческия вот сенатори взеха думата, както и вчера, за да обяснят решението си как възнамеряват да гласуват. Републиканците се надяваха, че един или двама демократи ще се отцепят от партийните редици и ще гласуват против импийчмънт на президента, което би позволило на Тръмп да се похвали, че оневиняването му е било двупартийно, отбелязва Ройтерс. Но един от сенаторите демократи, смятан за възможен "дезертьор"- Дъг Джоунс от Алабама, обясни защо "неохотно" е решил да последва партията си в гласуването.

Тръмп отново смая всички

"Моралният кураж, поставянето на страната над партията, е рядко срещано качество днес и е трудно да го покажеш, когато политическата ти кариера може би е застрашена", обясни той. На Джоунс предстои тежка битка за преизбиране в доминиран от републиканците щат, в който Тръмп спечели с преднина от 28 процентни пункта през 2016 г., и за да бъде преизбран, демократът ще има нужда от гласовете на някои републиканци, за да бъде преизбран наесен.

Затова някои очакваха, че ще реши да оправдае Тръмп поне по едно от обвиненията.

Сенатор Ламар Алегзандър, един от републиканците, които през последните дни критикуваха поведението на Тръмп, обясни, че решението му все пак в крайна сметка да гласува за оневиняване, като заяви, че обвиненията, повдигнати от Камарата на представителите - дори и да са верни, не отговарят на стандартите на конституцията за престъпления, подлежащи на импийчмънт.

Тръмп ще говори пред Конгреса в навечерието на вероятното си оправдаване от Сената

Според сенатор Камила Харис от Демократическата партия процесът е показъл, че "в Америка има две системи за правосъдие - една за притежаващите власт и друга - за всички останали. "След днешния вот Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще иска да си мислим, че той е всемогъщ, а ние нямаме власт. Няма да позволим да му се размине", закани се тя. Председателят на юридическата комисия в Камарата Джери Надлър по-рано днес заяви, че демократите възнамеряват да продължат разследването срещу Тръмп и ще изпратят призовка за бившия съветник на Тръмп Джон Болтън да свидетелства, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
728 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.05 | 23:04

1

Преместих си го в другия крачол, след като прочетох тази новина!

Добави коментар

Водещи новини