Бърни Сандърс обяви, че той води в надпреварата за кандидат-президент на Демократите

  • 04 февруари 2020 11:49

  • 326
  • 0
Бърни Сандърс обяви, че той води в надпреварата за кандидат-президент на Демократите
© Gettyimages (архив)

Сенаторът социалист Бърни Сандърс заяви, че води пред умерения Пийт Бутиджидж в първичните избори на демократите в щата Айова. На тях се определя кой да е кандидатът на Демократите в надпреварата за Белия дом, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

"Поради неспособността на Демократическата партия в Айова да публикува резултатите тази вечер", предизборният екип на Сандърс съобщи своите данни, опиращи се на близо 40 процента от партийните събрания.

Според тези данни Сандърс получава с 28,62 процента от гласовете, следван от Бутиджидж с 25,71 процента и сенаторката Елизабет Уорън с 18,42 процента. Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън е едва четвърти с 15,08 процента, въпреки че води в анкетите на национално ниво.

Бави се оповестяването на резултатите от партийните събрания в Айова

Председателят на Демократическата партия в Айова Трой Прайс съобщи, че резултатите от първичните избори в щата ще бъдат оповестени по-късно днес, предаде Асошиейтед прес. Прайс каза, че получените от различните окръзи данни се сверяват чрез ръчно преброяване на бюлетините, но процесът отнема повече време от очакваното. Той подчерта, че забавянето се дължи на проблем при съобщаването на данните, а не на хакерска атака.

Последвайте канала на

Novini.bg
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини