САЩ потвърдиха за 5 нови случая на заразени с коронавирус

  • 03 февруари 2020 21:19

  • 1840
  • 1
САЩ потвърдиха за 5 нови случая на заразени с коронавирус
© gettyimages

Американските центрове за контрол (CDC) и превенция на заболяванията обявиха за още пет потвърдени случая в САЩ на новия китайския коронавирус, включително втори случай на предаване на заразата от човек на човек в рамките на Съединените щати.

"Очакваме да видим повече случаи на разпространение на вируса от човек на човек", заяви д-р Нанси Месоние, директор на Националния център за имунизация и респираторни заболявания по време на брифинг.

СЗО: Няма нужда от масово спиране на международните пътувания заради коронавируса

Новите случаи включват един в Масачузетс и още четири в Калифорния. Четирима от петте пациенти наскоро са пътували до Ухан в централен Китай, откъдето възниква огнището на коронавируса. Един от пациентите в Калифорния пък е бил в тесен контакт с домакинство на човек, който е бил заразен в Китай. Това е вторият случай на разпространение на вируса от човек на човек в рамките на САЩ, след като първият такъв случай беше съобщен през миналата седмица в Илинойс. По този начин новите случаи на потвърдени заразени с коронавирус в САЩ вече достигна 11, съобщава БНР.

Агенцията за контрол на заболяванията също така заяви, че в момента се наблюдават 82 души за потенциална вирусна инфекция.

Коронавирусът взе нови жертви

Д-р Нанси Месоние заяви, че Държавният департамент на САЩ продължава да връща повече от американските граждани от град Ухан. Тя каза, че през уикенда Агенцията за контрол на заболяванията е изпратил допълнителни екипи до конкретни места, където ще пристигнат самолетите от Китай. Самите пътници ще бъдат поставени под карантина за 14 дни след пристигането си, допълни тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1840 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
петко

2020.02.04 | 02:35

1

Никакви Китаици по света ,иначе става страшно

Добави коментар

Водещи новини