Фаталният за Коби Брайънт хеликоптер е нямал система за предупреждение

  • 29 януари 2020 09:33

  • 1497
  • 2
Фаталният за Коби Брайънт хеликоптер е нямал система за предупреждение
© Getty (архив)

Хеликоптерът, при чието падане са загинали Коби Брайънт и още осем души, е нямал система за предупреждение за сблъсък с наземни предмети, предаде ТАСС.

От Националното управление за транспортна сигурност са заявили, че преди 15 години са издали предписание всички регистрирани в САЩ вертолети да бъдат снабдени с техническото устройство. Поводът за препоръката е била катастрофа на машина Sikorsky в Мексиканския залив през 2004 г., която е причинила смъртта на деветима души.

Коби и съпругата му никога не пътували заедно с хеликоптер

"Въпреки препоръката ни от Федералното авиационно управление (ФАУ) не са задействали процедура, която да задължи собствениците на хеликоптери с шест и повече места да монтират системи за предупреждение. Такива уреди  са били монтирани само на вертолетите за спешна медицинска помощ", е казала представителката  на националната служба Дженифър Хоуменди. "Ние обаче не можем категорично да твърдим, че подобна система би могла да спаси живота на господин Брайънт и неговите спътници", е допълнила тя.

Легендарният баскетболист, 13-годишната му дъщеря Джиана и още седем души са загинали при падането на хеликоптер в Южна Калифорния в неделя вечерта българско време. Съдебни медици вчера са излезли с официално становище, че всички  жертви на трагедията са били разпознати.

Мъгла е вероятната причина за разбиването на хеликоптера на Коби Брайънт

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Grey vs american pics

2020.01.29 | 11:03

2

Men hi4 ne mi dreme za tiq da umirat
Qvno e bil baq zloben 6tom izvanzemnite go nakazaha

HTS urodite na amerika i turciq

2020.01.29 | 10:24

1

Kvo ni go zavirate v o4ite toq negar kato umrql dremi mi

Добави коментар

Водещи новини