Пентагонът получи ново искане от правителството за изграждането на 435 км стена по границата с Мексико

  • 17 януари 2020 07:11

  • 359
  • 0
Пентагонът получи ново искане от правителството за изграждането на 435 км стена по границата с Мексико
© Getty Images/Guliver

Пентагонът получи ново искане от правителството на Тръмп за изграждане на 435 километра стена по границата с Мексико и сега извършва оценка на разходите и осъществимостта, съобщи висш служител на американското министерство на отбраната, цитиран от Ройтерс.

Министерството на вътрешната сигурност е поискало Пентагонът да финансира изграждането на стената тази година като част от усилията за справяне с трафика на наркотици, казаха източници от сферата на отбраната, пожелали да останат анонимни. Според тях преценката какво от искането да бъде одобрено ще отнеме около две седмици, посочва Асошиейтед прес.

Мексико спря колона от 2000 мигранти, запътили се към САЩ

Новото искане е изпратено на фона на остри разногласия за пограничната стена между президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и членовете на Конгреса, които са против това средства, предназначени за военни разходи, да се пренасочват за изграждането на стената.

Според източника на Ройтерс предишните искания на министерството на вътрешната сигурност са били изпълнявани само частично от Пентагона, пише БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
359 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини