Почина барабанистът на групата "Ръш" Нийл Пиърт

  • 11 януари 2020 13:11

  • 1054
  • 2
Почина барабанистът на групата "Ръш" Нийл Пиърт
© Getty Images/Guliver

Нийл Пиърт - барабанистът и текстописец на канадската рок група "Ръш", почина на 67-годишна възраст от глиобластом (рак на мозъка) в Калифорния, предаде Франс прес.

"С много тъга съобщаваме, че Нийл загуби продължилата три години и половина своя битка с рака на мозъка", се казва в информация, която бандата е качила на страницата си в Туитър. "Желаещите да поднесат съболезнованията си могат да изберат организация за онкологични изследвания и да направят дарение от името на Нийл."

Рок групата "Ръш" е основана през 1968 г. Пиърт се присъединява към нея през 1974 г., като заменя Джон Рътси и свири заедно с басиста Геди Лий и китариста Алекс Лайфсън.

Барабанистът на хип-хоп групата "Рутс" Куестлав е качил в Инстаграм черно-бяла снимка на седналия зад внушителен комплект барабани Пиърт, за да му отдаде почит.

Барабанисът на "Металика", датчанинът Ларс Улрих, увери, че се е вдъхновявал от Пиърт.

Рок групата "Ръш" влезе в Залата на славата на рокендрола през 2013 г. От албумите на бандата са продадени 25 милиона копия в САЩ, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1054 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Александър

2020.01.11 | 22:16

2

Музиката загуби един от най-великите!Той беше,той Е и ще бъде вдъхновение за мен до края на живота ми!Почивай в мир,Нийл!Благодаря за музиката!Празнината и тъгата са огромни...

2020.01.11 | 16:25

1

R.I.P. Гений , вдъхновил няколко поколения барабанисти и рокфенове от целия свят !!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини