Джулиан Кастро се оттегли от надпреварата за президентската номинация на демократите в САЩ

  • 02 януари 2020 19:28

  • 649
  • 0
Джулиан Кастро се оттегли от надпреварата за президентската номинация на демократите в САЩ
© gettyimages (архив)

Бившият американски министър за жилищната политика в правителството на президента Барак Обама Джулиан Кастро съобщи днес, че се оттегля от борбата за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ през ноември, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Той не успя да събере достатъчно финансови средства от дарения, за да участва в неотдавнашните дебати на претендентите демократи. Кастро, който е и бивш кмет на град Сан Антонио в щата Тексас, имаше само около 1 процент популярност в анкетите и изостана от своите партийни съперници в набирането на средства за подкрепа на кампанията си.

Всички претенденти на демократите за изборите в САЩ догодина, единодушно призоваха за импийчмънт на Тръмп

Той бе единственият кандидат от латиноамерикански произход в президентската надпревара за изборите и е влиятелен глас по проблемите на миграцията. Сенатор Елизабет Уорън, също претендент за номинацията на демократите, подкрепи призива му да бъде декриминализирано нелегалното преминаване на американската граница, ако демократите победят президента републиканец Доналд Тръмп и си върнат Белия дом.

Дипломация, изтегляне от Афганистан и по-мек подход към Китай обещават кандидат-президентите от Демократическата партия в САЩ

Кастро също така беше засенчен от друг популярен тексасец в надпреварата - бившият конгресмен от Ел Пасо Бето О'Рорк (който също се оттегли), както и от друг млад кандидат - Пийт Бутиджидж, бившият кмет на Саут Бенд, щата Индиана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
649 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини