Стрелецът от Тексас посещавал църквата и преди

  • 31 декември 2019 19:35

  • 855
  • 2
Стрелецът от Тексас посещавал църквата и преди
© Getty Images/Guliver

Мъжът, който откри огън, уби двама души и бе застрелян в църква в американския щат Тексас, бил посещавал няколко пъти църквата тази година. Давали му храна, но той поискал пари и когато получил отказ, се ядосал, разказа свещеникът на религиозната общност, предаде БТА.

В неделя по време на служба 43-годишният Кийт Томас Кинунън, влезе с пушка в църква в градчето Уайт Сетълмент, откри огън и уби двама души. Нападателят бе застрелян от двама енориаши, които били от охранителния екип на църквата. Очевидци казаха, че нападателят бил с перука, брада, шапка и дълго палто. Затова привлякъл вниманието на екипа за сигурност.

Стрелба в църква в Тексас, има убити и ранен

По-късно, след като видял снимка на стрелеца без дегизировката, свещеник Брит Фармър разказа за вестник "Крисчън кроникъл", че е разпознал мъжа. Той бил идвал и преди в църквата, получавал храна, но веднъж поискал пари и се ядосал, когато му отказали. Мотивите му още не са ясни.

Случилото се в тексаската църква - ликвидирането на нападателя от въоръжени енориаши, бе използвано като аргумент в подкрепа на схващането, че носенето на законно притежавано оръжие може да предотврати по-големи трагедии.

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подчерта в Туитър ролята, която са изиграли двамата въоръжени енориаши, които са спрели стрелеца, и написа, че изказва голяма благодарност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
855 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Hayri

2019.12.31 | 20:35

1

Само да попитам защо не е терорист а стрелец.

2019.12.31 | 22:17

2

защото е в краварника.ха ха

Добави коментар

Водещи новини