Стотици полети анулирани в Източна Канада заради зимна буря

  • 31 декември 2019 07:55

  • 287
  • 0
 Стотици полети анулирани в Източна Канада заради зимна буря
© Gettyimages

Зимна буря доведе до анулирането на стотици полети и остави десетки хиляди абонати без ток в Източна Канада в навечерието на Нова година.

Близо 200 полета бяха отменени в тази част от страната заради комбинация от сняг и леден дъжд, съобщи Франс прес, като цитира събрана информация от различни летища.

Най-много полети, над 100, са били анулирани от и до международното летище на Монреал. Повечето от тях са били от и до летища в провинция Онтарио и североизточната част на САЩ.

Отменени са и полети от и до летищата в Квебек, Отава и Торонто.

Очаква се до тази вечер в южната част на провинция Квебек да падне до 15-20 сантиметра сняг, заяви канадското министерство на околната среда.

Монреал посрещна Рождество Христово без сняг - нещо, което се случва веднъж на пет години. От началото на декември в града са паднали само около 13 сантиметра сняг при средна норма за месеца от 49 сантиметра, отбелязва Франс прес.
Лошото време остави над 55 000 абонати без ток в Източна Канада, най-вече в провинция Онтарио, предаде ТАСС, като се позова на местния електроенергиен оператор.

Леденият дъжд и силният вятър със скорост на поривите до 80 километра в час са причинили много повреди по електропреносната мрежа.

Електроснабдяването вече е възстановено на повече от 39 000 клиенти. 16 000 абонати обаче остават без ток.

Последвайте канала на

Novini.bg
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини