Майк Помпейо пристигна на първата си визита в Мароко

  • 05 декември 2019 18:58

  • 362
  • 0
Майк Помпейо пристигна на първата си визита в Мароко
© Gettyimages

Ръководителят на американската дипломация Майк Помпейо пристигна в мароканската столица Рабат, ден след импровизираната си среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Лисабон, предаде Франс прес.
Държавният департамент обяви визитата на Помпейо в Мароко в края на ноември.


Ведомството определя северноафриканската страна като "важен партньор" на дипломатическата стратегия на САЩ в региона, нормализирал отношенията си с Израел.
Преди две седмици САЩ промениха позицията си към еврейските селища на Западния бряг, като ги признаха за законни, припомня АФП.

В края на ноември, в изявление, адресирано до комисията на ООН, занимаваща се с тези въпроси, кралят на Мароко Мохамед Шести осъди "практиките, оспорващи легитимни международни резолюции" и призова "да се сложи край на колонизацията на окупираните палестински територии".

Той потвърди също подкрепата си за решението на конфликта по формулата "две държави" с Източен Ерусалим като столица на бъдещата палестинска държава, каквито са исканията на палестинците.

Програмата на визитата на Помпейо в Мароко включва аудиенция при крал Мохамед Шести и среща с министъра на външните работи Насер Бурита, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Novini.bg
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини