Осъдиха нюйоркчанин на 40 години затвор за подкрепа на Хизбула

  • 04 декември 2019 10:56

  • 211
  • 0
Осъдиха нюйоркчанин на 40 години затвор за подкрепа на Хизбула
© Unsplash

Нюйоркчанин беше осъден на 40 години затвор за осигуряване на материална подкрепа на движението Хизбула чрез подбиране на места за терористични атаки в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Роденият в Ливан Али Курани беше осъден от федерален съд в Манхатън.

Хизбула: Иран ще унищожи Саудитска Арабия при война

В изявление на прокуратурата се казва, че 35-годишният Курани в продължение на години наблюдавал федерални сгради, летища, включително международното летище "Кенеди", и дори детски занимални, след като е бил вербуван, обучен да борави с различни видове оръжия и изпратен в САЩ от свързаната с Хизбула Организация "Ислямски джихад".

Прокуратурата отбеляза, че роденият в Ливан Курани е първият оперативен агент на групировката, който е осъден за престъпления срещу САЩ.
Властите заявиха, че Курани е пристигнал законно в САЩ през 2003 г. През 2009 г. се дипломира като бакалавър по биомедицинско инженерство, а през 2013 г. става магистър по бизнес администрация. От април 2009 г. му е издаден американски паспорт.

Прокуратурата посочи, че Курани е бил вербуван от терористичната групировка, след като жилище на семейството му било разрушено по време на конфликта между Израел и Хизбула през 2006 г.

Мишена на израелското нападение край Дамаск е била Хизбула

Последвайте канала на

БТА
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини