В Ню Йорк започна традиционният парад за Деня на благодарността

  • 28 ноември 2019 17:39

  • 391
  • 1
В Ню Йорк започна традиционният парад за Деня на благодарността
© gettyimages

В центъра на Ню Йорк започна традиционният парад за Деня на благодарността. Той се отбелязва в САЩ в последния четвъртък на месец ноември и се провежда за 93-и път, съобщава БТА.

Както е възприето в този ден по "Шесто авеню" в Манхатън преминават 16 гигантски въздушни балона, изобразяващи герои от анимационни филми, а също така и 40 въздушни балона с оригинални форми.

Тази година властите в Ню Йорк се разпоредиха да бъдат включени балоните в шествието само час преди началото на парада. Тяхното участие се счита за безопасно само тогава, когато скоростта на поривите на вятъра не превишава 15 м/сек. Всеки от балоните се съпровожда от представител на организационния комитет с анемометър - прибор за измерване скоростта на вятъра. С него се определя безопасната височина за всеки балон в реално време.

Тръмп помилва пуйките Бред и Бътър

Тези мерки за безопасност бяха въведени, след като през 1997 година четирима зрители пострадаха след падането на балон, заплел се в стълб за улично осветление. През 2000 година обвивката на повреден балон падна върху двама зрители, а през 1971 година парадът на въздушните балони беше отменен заради лошите метеорологични условия.

Сред участниците в шествието тази година фигурират 1200 танцьори, хиляда клоуни, 100 артисти в костюми на Дядо Коледа и над 10 училищни оркестри. Денят на благодарността беше обявен за национален празник на САЩ през 1863 година по решение на 16-ия президент на страната Ейбрахам Ликълн, припомня агенцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
каква

2019.11.28 | 17:52

1

каква благодарност??? избили всички индианци. това е англосансонската благодарност.
по страшното от това англосакси да са ти врагове е това да са ти приятели.

Добави коментар

Водещи новини