Тръмп: Фермерите ни ще получат значителен транш от китайските мита

  • 17 ноември 2019 21:07

  • 827
  • 2
Тръмп: Фермерите ни ще получат значителен транш от китайските мита
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския приветства днес парите, които ще бъдат изплатени на американските фермери преди Деня на благодарността, като ги приписа на наложените мита на китайския внос. Парите обаче са част от правителствен пакет помощи, отбелязва Ройтерс.

"Нашите страхотни фермери ще получат още един значителен транш пари, любезно предоставени от китайските мита, преди Деня на благодарността", написа Тръмп в Туитър.

"По-малките ферми и фермери ще бъдат големите получатели. Същевременно, както може да сте забелязали, Китай започва отново да купува много. Сделката с Япония е готова. Наслаждавайте се!", гласи съобщението му в социалната мрежа.

В петък американското министерство на селското стопанство съобщи, че ще започне следващата седмица втория кръг изплащания на помощи за американските фермери.

Плащанията са втората част от пакет, състоящ се от три транша, на обща стойност 16 милиарда долара, обявен през май, чиято цел е да компенсира фермерите за щетите от американско-китайския търговски конфликт.

Тръмп заплаши да повиши митата, ако няма търговска сделка с Китай

Китай наложи мита на ключови американски селскостопански износни стоки, включително соя и свинско миналата година, след като администрацията на Тръмп наложи мита на китайските вносни стоки.

САЩ и Китай се опитват да договорят първия етап от търговското споразумение помежду си, за да се сложи край на напрежението, но не е ясно кога може това да се случи.

Последвайте канала на

БТА
827 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2019.11.18 | 04:53

2

Браво! САЩ си връщат статута на краварска държава. Така и трябва да бъде! :) Има надежда за света!

Поздрав от Тръмп

2019.11.17 | 23:05

1

До полуграмотните редактори на този сайт:
Явно е, че ненавиждате Тръмп като Президент на САЩ. Това личи не само по нескопосаните ви текстове, но още повече по подбора на неподходящи и тенденциозни снимки на Президента на САЩ. Разбира се вие може да харесвате или не определена личност, но не би трябвало това да личи във вашите материали. Тръм е Президент на най-великата страна в света, но не е президент на “най-голямата по площ страна в света”, както угоднически пишете винаги, когато става въпрос за Русия.

Добави коментар

Водещи новини