Федерални прокурори са разследвали връзки на Руди Джулиани с украински енергийни проекти

  • 15 ноември 2019 21:51

  • 631
  • 0
Федерални прокурори са разследвали връзки на Руди Джулиани с украински енергийни проекти
© gettyimages

Федерални прокурори в Ню Йорк разследвали връзките на личния адвокат на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - Руди Джулиани, с украински енергийни проекти и дали той е нарушил федералното законодателство, касаещо лобирането, предаде Ройтерс, като се позова на информация на в. "Уолстрийт джърнъл".

Засега нито Джулиани, нито негови адвокати са коментирали информацията. Изданието твърди, като се позовава на запознати източници, че двама съдружници на Джулиани - Лев Парнас и Игор Фруман, са обсъждали с украински представители възможното участие на създадената от тях нова компания и планове за тръбопровод от Полша до Украйна за доставка на американски природен газ. Проектът имал подкрепата на Белия дом, казват запознатите източници. Парнас и Фруман също така са казали на украинските представители, че Джулиани им е партньор в начинанието с тръбопровода - проект на тяхната компания Глоубал енърджи пръдюсър.

Ключов свидетел ще даде показания пред разследващата комисия за импийчмънт на Доналд Тръмп

Днес Джулиани в интервю за изданието отрече да има роля в енергийната компания и плана за тръбопровод и каза, че не разполага със сведения, че прокурори проверяват случая. "Нямам никакъв личен интерес в никакъв бизнес в Украйна", подчерта той. Парнас и Фруман бяха задържани в САЩ и прокуратурата на южния съдебен окръг на Ню Йорк им предяви обвинения в нарушаване на законите за лобистката дейност, предаде БТА, цитирайки ТАСС. За двамата се подозира, че са искали да постигнат оставката на американския посланик Мари Йованович от посланическия пост в Киев в интерес на неназован украински функционер.

Бившата посланичка на САЩ в Украйна бе изслушана в Конгреса по разследването за импийчмънт срещу Тръмп

Последвайте канала на

631 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини