Ердоган пристигна в Белия дом

  • 13 ноември 2019 20:08

  • 3467
  • 1
Ердоган пристигна в Белия дом
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в Белия дом, където бе посрещнат от американския държавен глава Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, съобщиха световните агенции и турските медии.

Двамата лидери направиха изявление преди началото на двустранната си среща.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че за него е голяма чест да се срещне с Ердоган, информира турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

"Добри приятели сме отдавна, почти от първия ден", каза Тръмп, когато седнаха с Ердоган в Овалния кабинет, предаде Ройтерс.

"Те са много уважавани в страната си и в региона", заяви Тръмп по адрес на Ердоган и съпругата му Емине.

Тръмп посочи, че с турския му колега ще обсъдят редица въпроси. Той изтъкна, че разбира проблемите на Турция.

Тръмп бута тлъст рушвет на Ердоган

Американският президент заяви, че с Ердоган ще обсъдят въпроса, свързан с купуването от Анкара на руските зенитно-ракетни системи С-400, както и въпроса, свързан с програмата за изтребителите Ф-35.

Тръмп каза, че иска да увеличи петкратно търговския стокообмен с Турция до 100 милиарда долара.

Отношенията между двете страни се обтегнаха значително заради турската военна операция в Сирия срещу кюрдските съюзници на Вашингтон и заради покупката на С-400 от Турция.

Последвайте канала на

БТА
3467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.11.13 | 23:45

1

Стое ти си оставаш заклет Вавилонец - копеле сатанистко!
Истината не е времеенна а Вечносъществуваща, Абсолютната истина Господ Иисус Христос - Победителя на смърта дявола и ада! Този който ти заклети вавилонецо мразиш, но за омразата си и ще шолучиш " възнаграждение "

Добави коментар

Водещи новини