В САЩ бяха произведени редица референдуми заедно с регионалните и местните избори

В САЩ заедно с регионалните и местните избори бяха произведени и референдуми, предаде БТА, цитирайки АП.

Избирателите в град в Аризона гласуваха по допитване дали градът им да стане убежище за имигранти, нюйоркчани подкрепиха нов начин за избирането на лидерите им, а в Джърси сити, щата Ню Джърси, избирателите гласуваха за взимането на мерки срещу платформата за отдаване на недвижими имоти под наем Еър би енд би (Airbnb).

Избирателите в Тусон, щата Аризона, с голямо мнозинство отхвърлиха идеята градът им да бъде определен за убежище за имигранти. Волята на избирателите от един от най-либералните градове в Аризона е облекчение за демократите, които управляват града. Сред тях имаше опасения, че в противен случай ще се стигне до проблеми при получаването на щатско и федерално финансиране и до рискове за обществената сигурност.
 
Избирателите в град в щата Ню Джърси, който се намира само на няколко минути път с влак от Манхатън, гласуваха за налагане на ограничения за дейността на онлайн платформата Еър би енд би и на други компании за отдаване под наем на недвижими имоти. Джърси сити, с население от 271 000 души, стана доста популярен сред туристите, търсещи алтернатива на високите наемни цени в Ню Йорк сити. Това провокира оплаквания, че собственици на сгради с апартаменти, които не живеят в града, ги превръщат в де факто хотели и че това има негативно въздействие върху намирането на места за престой на достъпна цена. Подкрепените от избирателите правила предвиждат колко често наемодателите могат да дават под наем апартаменти, ако не живеят постоянно в Джърси сити. Забранява се краткосрочното даване под наем на помещения в сгради с повече от четири апартамента и влизането на наемодателите в ролята на обслужващ персонал.
 
Избирателите в град Ню Йорк подкрепиха нова избирателна система за част от бъдещите избори. Новата система ще позволява да се гласува преференциално, като избирателите ще могат с преференции да гласуват за до петима кандидати, вместо да подкрепят само един. Те ще могат да посочват поредността на преференциите.
 
Избирателите в Колорадо подкрепиха с малко мнозинство предложение за легализирането на спортните залагания и облагането им с данъци, средствата от които да отиват за съхраняването и рационалното използване на водните ресурси.
 
Предварителните резултати от референдум в щата Вашингтон сочат, че избирателите са одобрили предложение за въвеждане на таван на годишните такси за регистрация на превозни средства от 30 долара.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет