Администрацията на Тръмп възстановява някои от търговските привилегии за Украйна

  • 26 октомври 2019 08:36

  • 727
  • 1
Администрацията на Тръмп възстановява някои от търговските привилегии за Украйна
© gettyimages

Администрацията на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския възстановява някои търговски привилегии за Украйна, след като страната прие законодателство за защита на правата на интелектуална собственост, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп частично отмени търговските привилегии за Украйна през декември 2017 година, посочвайки като основание липсата на защита на интелектуалната собственост.

Според американското правителство законодателството, прието от Киев през 2018 година, включва мерки за успокояване на тези опасения въпреки някои недостатъци.

Администрацията във Вашингтон обяви, че някои от търговските привилегии на Украйна ще бъдат възстановени.

Опитите на Тръмп да притисне украинското правителство да разследва политическите му опоненти от Демократическата партия са в центъра на процедурата по импийчмънт срещу президента, припомня АП.

Вестник "Уолстрийт джърнъл" съобщи по-рано тази седмица, че възстановяването на преференциалния режим за Украйна е било забавено, тъй като Тръмп е задържал военна помощ за близо 400 млн. долара, за да си осигури съдействието на Киев.

Последвайте канала на

Калина Христова
727 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
рижавия педал Тръмп

2019.10.26 | 09:10

1

е мастия и слуга на циониската мафия.

Добави коментар

Водещи новини