Повдигнаха обвинение на 9-годишно дете за убийството на 5 души

  • 23 октомври 2019 16:30

  • 7190
  • 1
Повдигнаха обвинение на 9-годишно дете за убийството на 5 души
© Pixabay

Прокуратурата в американския щат Кентъки повдигна обвинения на 9-годишно момче в причиняването на смъртта на пет души.

Случаят е от 6-и април, когато в окръг Удфорд пожар изпепелява семейна каравана, погубвайки животите на петима души, сред които и три деца, две от които на 2-годишна възраст. Момчето, което е обвинено, и неговата майка са единствените, които успяват да се измъкнат от огнения ад и да оцелеят.

Този месец от прокуратурата официално излязоха със становище, с което обявиха, че срещу 9-годишното момче са повдигнати обвинения, тъй като според нея малчуганът ''умишлено'' е подпалил караваната, а извършеното от него е класифицирано като престъпление от първа степен.

В понеделник местни медии разкриха любопитна случка от разговора между съдията и обвиняемото лице, според които момчето така и не разбрало в какво го обвиняват, нито какво е извършило, а отделно от това съдията е трябвало и да разяснява определени юридически термини на момчето, като например какво означава ''обвиняемо лице''.

След като най-накрая малчуганът е разбрал в какво е обвинен, той се е разплакал и се наложило дядо му да го изведе от залата.

Тъй като няма навършени десет години, най-тежката присъда, която може да получи 9-годишният обвиняем, е пробация.

Според юристи от щата повдигнатото обвинение срещу детето е ''необичайно и особено дръзко решение на прокуратурата''.

,,Всички гледат на него като на някакво чудовище, но няма нищо такова. Хората правят грешки и в случая се касе именно за грешка. Да, станалото е ужасна трагедия, но извършеното не е било съзнателно и не трябва да му проваляме живот от сега. Детето ми заслушава прошка'', разказа майка му пред една от американските телевизии.

Властите все още не са разкрили какво точно е предизвикало пожарът, отнел пет човешки живота.

Последвайте канала на

Novini.bg
7190 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.26 | 17:13

1

не нели занимавайте с ковбойски простотии

Добави коментар

Водещи новини