Тръмп одобри помощ от 4,5 милиона долара за "Белите каски" в Сирия

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския вчера одобри отпускането на допълнителна помощ от 4,5 милиона долара за доброволческата организация "Сирийска гражданска защита", известна като "Белите каски", съобщиха Франс прес и ДПА.

В комюнике на Белия дом се посочва, че Тръмп е разрешил помощта, "за да продължи подкрепата на САЩ за важната и високо ценена работа на организацията" в Сирия.

"Съединените щати насърчават нашите съюзници и партньори да се присъединят към нас в подкрепата ни за "Сирийската гражданска защита" и в усилията ни да защитим цивилни, религиозни и етнически малцинства, и други невинни жертви на сирийския конфликт", се добавя в комюникето. В него се отбелязва, че "Белите каски" са спасили над 115 хиляди души от началото на гражданската война в Сирия.

"Белите каски" са обвинявани от сирийската армия, че подкрепят бунтовниците в зоните, в които извършват спасителните си акции, отбелязва АФП.

Коментари

  1. 2019.10.23 | 09:48

    белите каски им уреждат химическите атаки.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет