САЩ втвърдяват санкциите срещу туризма в Куба, налагайки ограничения на авиокомпаниите

Съединените щати засилиха още повече санкциите си срещу жизненоважния за Куба туристически сектор, ограничавайки възможностите на авиокомпаниите да наемат самолети, предаде Франс прес.

Американското министерство на търговията обяви, че ще отнеме лицензите на американски компании, даващи под наем самолети на кубински авиокомпании, като ще отхвърля техни бъдещи молби за възобновяване на лицензите.

Вашингтон прилага икономическо ембарго срещу Куба от 1962 година, а сега прави всичко възможно, за да принуди Хавана да спре да подкрепя правителството на президента Николас Мадуро във Венецуела, когото САЩ искат да отстранят от власт.

Вчерашното решение за втвърдяване на санкциите разширява и ограниченията за вноса от Куба и за американските стоки, които могат да бъдат продавани на острова.

През юни американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който засили санкциите срещу Куба след идването си на власт, обяви забрана за акостиране на американски круизни кораби на острова.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет