Ню Йорк одобри план до 2026 г. печално известният затвор Райкърс да бъде закрит

Градските власти на Ню Йорк одобриха вчера план, предвиждащ до 2026 г. затворът на остров Райкърс - един от най-големите затвори в САЩ - да бъде закрит, предаде Асошиейтед прес.

Според плана големият затворнически комплекс ще бъде заменен с четири малки места за лишаване от свобода, разположени по-близо до основните съдебни сгради в кварталите Манхатън, Бруклин, Бронкс и Куинс.

Председателят на градския съвет, демократът Кори Джонсън, заяви, че Райкърс е станал синоним на бруталност и жестокост и е време веднъж завинаги да бъде затворен.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио и други демократи подкрепят плана на стойност 8 милиарда долара, отчасти защото в период на намаляваща престъпност, огромните затвори са част от проблема за обществената сигурност, а не от неговото решение.

Опоненти на плана казаха, че не желаят градът да строи нови затвори.

Райкърс е комплекс от 10 корпуса на остров между Куинс и Бронкс, където са въдворявани главно подсъдими, очакващи началото на делото им. Броят на затворническия персонал е около 9000 души, а годишният бюджет надхвърля 860 милиарда долара.

Броят на лицата, изпращани всекидневно в Райкърс, е спаднал драстично от 1991 г. насам. През последните години на остров Райкърс обикновено са били задържани средно по 10 000 души.

За много дребни престъпления вече се налагат административни наказания, а извършителите не подлежат на предварителен арест.

Коментари

 1. 2019.10.18 | 16:10

  Ей драскач мисли като преписваш!
  1-во бюджета на целият град е 10 пъти по-малък
  2-ро не се замисли поно малко докато копи пействаше че за 9000 персонал и 10000 затворници
  на да ден трябва да има разход от около половин милион лева на глава.

 2. 2019.10.18 | 08:49

  САМО НА ГОДИНА .ЯВНО БИЗНЕСА Е ДОБЪР.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет