Тръмп към Ердоган: Не бъдете глупак, ако нахлуете в Сирия, историята ще ви запомни завинаги като дявол

Няколко дни след като президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нареди американските войски да се изтеглят от Северна Сирия, той е написал писмо на турския си колега Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва с предупреждение, че ако нахлуе в Сирия, ще бъде запомнен завинаги в историята "като дявол", съобщи АП.

"Не бъдете корав. Не бъдете глупак. Ще изготвим добра сделка", е казал Тръмп в писмото от 9 октомври, за чието съществуване стана ясно вчера. "Не искате да бъдете отговорен за избиването на хиляди хора и аз не искам да бъде отговорен за унищожаването на турската икономика, което ще направя, ако е необходимо", допълва американският президент.

Министърът на финансите на САЩ Стив Мнучин съобщи вчера, че се готвят нови санкции срещу Турция, ако не се постигне споразумение за спиране на огъня в Северна Сирия, предаде БТА, цитирайки АФП. Той заяви пред журналисти, че санкциите могат да засегнат турски министерства или промишления сектор. Списъкът с потенциалните мишени на санкциите е бил предаден на държавния секретар Майк Помпейо и на вицепрезидента Майк Пенс, които ще се срещнат с Ердоган в Турция.

Тръмп също каза на вчерашната си пресконференция с италианския президент Серджо Матарела, че ако Пенс не се споразумее с Ердоган по сирийския въпрос, САЩ ще наложат опустошителни санкции на Турция.
 

Коментари

 1. 2019.10.17 | 07:43

  да дойде, краят на СВЕТОВНАТА ЦИОНИСКА ПРЕСТЪПНА МАФИЯ.

  1. 2019.10.17 | 21:04

   Наистина ли искаш чалмалийте да властват над света?

  2. 2019.10.17 | 07:46

   Дай Боже !
   Разкапе ли се бърлогата на Злото/краварникът ФАЩ/ - край със световния цинизъм и Ционизъм!

 2. 2019.10.17 | 11:25

  А дали писмото е било кодирано. Чичо Дони май не смее вече да говори и по телефон, за да не се повтори Киев. Параноята Дони, параноята. Инструкцията към Ердоган е да изгори писмото, или да го изяде, след като го прочете, за да не попадне във вражески ръце. Ха,ха,ха,ха.

 3. 2019.10.17 | 07:44

  Краварете /СеРуУ-то/ спретна пуча срещу ЕРдоганя, въпреки,че Турция е американски партньор и втората военна сила в СатаНАТо, а сега квичат ли квичат!
  На ви сега "майдан" !

  1. 2019.10.17 | 08:19

   Да!Краварите му спретнаха пуча,но не предвидиха,че един бивш лейтенант от КГБ...-Путин,му даде ценна информация за готвеният му военен преврат...!

 4. 2019.10.17 | 08:12

  цялата работа е ,че Турците нападат новата кюрдска държава в сирия .Да -за да я унищожат .
  Тази псевдо държава бе направена от американците за локация и контрол на месните петролни полета.Турците не искат такава държава граничеща с тях. По-простата причина ,че в турция има над 10 мил.кюрди.Нали разбирате каква е целта на американците тогава.

 5. 2019.10.17 | 07:37

  Брей да му се не види !? Кой го казва !? И какъв Морал имат !!!
  Що народ затриха, що войни подпалиха, що държави нападнаха!
  ("Да им вземем петрола! Вземете им петрола")

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет