Доналд Тръмп: Двама Бийтълси на ИД са в САЩ

Двама членове на "Ислямска държава" (ИД) с британски паспорти се намират в американски затвор, предаде Би Би Си.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е заявил, че военни под негово командване от затвор в район, контролиран от сирийски кюрди, са извели Александа Коти и Ел Шафи Елшейх. "Ние решихме да преместим на американска територия  двама бойци на ИД, обезглавявали хора, и известни като Бийтълси, извън Сирия в затвор на американската територия. Тези двамата са злината на злините", е написал държавният глава в Twitter. От публикацията на Тръмп е станало ясно, че членовете на ИД са били изведени от Северна Сирия преди началото на турската операция в района. По информация на в. "Ню Йорк таймс" Коти и Елшейх са били въдворени в място за лишаване от свобода в щата Виржиния.

Лондончаните са били пленени от кюрдски бойци през януари 2018 г. На двамата им е бил лепнат прякора Бийтълси заради тяхното поданство. По същия начин са били наречени още двама ноторно известни бойци на джихадистката групировка. Единият от тях е бил Мохамед Емвази, наричан още Джихади Джон. Британецът, смятан че е убил американския журналист Джеймс Фоули през 2014 г., е загинал при въздушен удар година по-късно. Другият - Ейн Дейвис е бил арестуван в Турция през 2015 г.

 

Коментари

  1. 2019.10.10 | 14:17

    Под твое ръководство Америка загива бе нарцис. Ти не можеш да ръководиш фирмите, наследени от родителите ти, които доведе няколко пъти до фалит, камо ли държава, и то САЩ.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет