Задълбочаването на двустранните отношения между България и Казахстан обсъдиха президентите Радев и Касим-Жомарт Токаев

  • 24 септември 2019 19:49

  • 562
  • 2
Задълбочаването на двустранните отношения между България и Казахстан обсъдиха президентите Радев и Касим-Жомарт Токаев
© Прессекретариат на държавния глава

Задълбочаването на двустранните отношения между България и Казахстан и подобряването на свързаността между Черноморския и Каспийския регион обсъдиха днес президентите на двете държави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Касим-Жомарт Токаев.

Двамата се срещнаха в Ню Йорк в рамките на 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН, съобщиха от президентския прессекретариат.

Приятелските отношения между двете държави и стратегическото им географско положение са отлична основа за задълбочаване на икономическите и търговските контакти, беше общата позиция на президентите Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Касим-Жомарт Токаев.

Знак за интереса на Казахстан към нова динамика в търговските връзки и задълбочаване на диалога с България е и повишаването на ранга на дипломатическата мисия на Казахстан у нас и решението да бъде акредитиран извънреден и пълномощен посланик.

Възможностите за засилването на образователния и научен обмен, също бяха обсъдени по време на срещата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
562 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.25 | 06:14

2

Рапонкьов би път чак до Ню Йорк за да се срещне с Казхзтаски вожд? Навярно никой друг не е искал да говори с тоя цървул. И изобщо какво прави тоя комуняга в САЩ . Той трябва да има един единствен маршрут. С АН 24 до СССР. И той да си кара самольота.
А Кокондера-Простакел с него ли е летяла? Голям резил пред света с това семейство.

Анонимен

2019.09.24 | 21:49

1

Рапона радеФ

Добави коментар

Водещи новини