Тръмп призова лидерите от цял свят да предприемат действия в защита на религиозната свобода

  • 23 септември 2019 20:32

  • 1029
  • 0
Тръмп призова лидерите от цял свят да предприемат действия в защита на религиозната свобода
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова лидерите от цял свят да предприемат действия в защита на религиозната свобода, предаде Асошиейтед прес. Тръмп отправи този призив в реч, която произнесе по време на среща на високо равнище, посветена на религиозните свободи и която се провежда в централата на ООН в Ню Йорк.

Президентът заяви, че около 80 процента от населението по света живее в страни, в които религиозната свобода е заплашена, ограничавана и дори забранявана. Тръмп каза, че по света хората от всякаква вяра са затваряни, санкционирани, измъчвани и убивани, често пъти в ръцете на собствените си правителства, просто защото са изразили своите вярвания.

Президентът подчерта, че е морално задължение на всички народи да спрат престъпленията срещу "хората на вярата", да освободят затворниците, задържани заради вярванията и убежденията си и да отменят законите, ограничаващи религиозните свободи.

"Нашите права не идват от нашите правителства, а от Бог!", заяви Тръмп, цитиран от ДПА. "Днес с един ясен глас САЩ призовават страните по света да сложат край на религиозното преследване", каза той.

Последвайте канала на

БТА
1029 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини