Беларус и САЩ ще възстановят дипломатическите си отношения и ще си разменят посланици

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения и ще си разменят отново посланици, съобщи днес висш американски дипломат, който е на посещение в беларуската столица Минск, предаде Франс прес. Агенцията се позовава на беларуската информационна агенция Белта.

"Размяната на посланици ще бъде исторически момент" за възстановяване на дипломатическите отношения между двете страни, каза помощник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Дейвид Хейл след среща днес с беларуския президент Александър Лукашенко.

Посещението в Беларус на третия по ранг служител в Държавния департамент на САЩ се осъществява по-малко от три седмици след визитата в Беларус на Джон Болтън, който тогава още беше съветник на Белия дом по националната сигурност.

Години наред отношенията между Беларус и САЩ бяха обтегнати. През 2007 г. Вашингтон нарече Беларус "последната диктатура в Европа", а през 2008 г. Минск поиска американският посланик да напусне страната и отзова своя посланик от САЩ. През 2009 г. започна процес на нормализиране на отношенията.

Коментари

  1. 2019.09.18 | 04:47

    Сега ще ги карат да приемат орки-имигранти...

  2. 2019.09.18 | 00:27

    Ха-ха. Последната руска колония сдаде багажа. не искат рубли, искат долар. Путьо се обръща в гр...... А, грешка. Още не е в гр....

  3. 2019.09.17 | 22:22

    hi-hi-hi

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет