Изгубено семейство катерачи се спаси с писмо в бутилка

Семейство катерачи успя да се спаси от върха на висок и отдалечен водопад, след като изпрати писмо в бутилка. Необичайната история е от Калифорния, предава БТВ.

33-годишния Къртис Уитсън, приятелката му Кристал Рамирез и 13-годишният им син Хънтър били запалени катерачи и решили да прекарат четири дни в катерене покрай сезонната река Аройо Секо в Калифорния. В продължение на два дни и половина те се катерели все по-високо в планината, следвайки буйната река, като накрая попаднали до изолирано парче земя до буен и опасен водопад.

Уитсън, който е минавал по този маршрут и преди, знаел, че през водопада има прекарано дебело въже, което помага на катерачите да преминат през буйната вода. Въжето обаче било отнесено от течението.

Така семейството се озовало в опасната ситуация – не може да прекоси водопада, не може да се върне и назад.

Първоначално Уитсън издълбал думите “Имаме нужда от помощ” на голямо парче дърво и го пуснал във водата, но без успех. Тримата викали за помощ, но били прекалено отдалечени от цивилизация.

Те претърсили багажа си и открили яркозелено пластмасово шише, върху което издълбали думите “ДОВЕДЕТЕ ПОМОЩ”. Вътре сложили малка бележка, на която било написано “До водопада сме, не можем да продължим! Доведе помощ, моля!”. Семейството пуснало шишето във водата.

По чудо яркозеленото шише било видяно от двойка катерачи няколко мили надолу по реката и веднага повикали помощ.

Семейството на Уитсън било открито с инфрачервена камера и спасено с хеликоптер.

Пред “Уошингтън пост” пилотът на хеликоптера коментирал, че това е първата спасителна операция в кариерата му, започнала с писмо в бутилка.

Коментари

  1. 2019.09.16 | 17:22

    Типично американски тъпотии...!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет