Гутериш пристигна на Бахамите заради "Дориан"

  • 14 септември 2019 07:23

  • 418
  • 1
Гутериш пристигна на Бахамите заради "Дориан"
© getty images

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш пристигна на Бахамските острови, за да се запознае на място с разрушителните последици от урагана "Дориан" и да изрази своята солидарност с местното население.

Гутериш съобщи за това в профила си в Туитър.

"Пристигнах на Бахамите, за да изразя своята солидарност с бахамския народ след опустошенията, причинени от урагана "Дориан", и да дискутираме начините за продължаване на подкрепата за хората. ООН е заедно с вас." - написа Гутериш.

Междувременно информационните агенции предадоха, че жертвите от урагана на Бахамите вече са 43.

В началото на седмицата самолет на УНИЦЕФ пристигна на архипелага с 1.5 тона хуманитарна помощ. Служителите на организацията, които успяха да достигнат до най-пострадалия от стихията район . Абако, съобщиха за мащабни разрушения. По думите им, около залива Марш "училища и болници са изравнени със земята, разрушени са домове и пътища, коли и лодки висят от дърветата".

"Дориан", който връхлетя островите на 2 септември, е най-мощният, който някога е застигал Бахамите.

Последвайте канала на

Калина Христова
418 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Да му го отпериш на Гутериш

2019.09.14 | 08:03

1

Бахамите вече не съществуват, приятелският ураган Дориян го заличи, разнесе всичко по пътя си към Ню Йорк и продължава да мете Империята на злото. Дали пък това не е някое ново стратегическо геофизическо оръжие на братушките... Голем кеф ако е така.

Добави коментар

Водещи новини