Тръмп за митата върху китайски стоки: Ще спечелим битката

Търговски делегации от Китай и САЩ продължават да преговарят и ще се срещнат през септември, но увеличените мита върху китайски стоки, предвидени да влязат в сила утре, няма да бъдат отложени, заяви президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, цитиран от Ройтерс.

"Ние ще спечелим битката", каза Тръмп пред репортери във Вашингтон вчера, преди да замине за резиденцията Кемп Дейвид. "Преговаряме с Китай, насрочени са срещи, водят се телефонни разговори. Срещата през сепетмври остава в сила, не е отменена", добави той. Дата за въпросната среща не е насрочена, отбелязва Ройтеркс.

Допълнителните мита влизат в сила на 1 септември и Тръмп заяви, че това не се е променило, въпреки помирителния тон на двете страни през последните дни. "Те са валидни", каза той в отговор на въпросите на репортерите. Новите мита от 15 процента върху китайския внос няма да имат гратисен период за транзитните стоки, съобщи федералната служба за митнически контрол и гранична охрана на сайта си вчера, предаде Ройтерс.

Агенцията, която събира такива мита, заяви, че новите тарифи ще влязат в сила, както е планирано, в 00,01 ч. местно време (04,01 ч. по Гринуич) в неделя, обхващайки целия списък от засегнати продукти, които досега бяха пощадени - битова електроника, включително смартчасовници, телевизори с плосък екран, обувки, текстил, хранителни стоки, мебели. В миналото агенцията предлагаше кратък период, през който стоките, които вече са в транзит, можеха да влязат в пристанищата, без да бъдат обложени с допълнителните мита, пояснява Ройтерс.

Тръмп каза още, че според него в ситуацията в Хонконг е щяло да има много по-лошо насилие, ако не е била търговската война на САЩ с Китай, предаде БТА, позовавайки се на АП. Президентът вижда връзка между продемократичните протести и търговските преговори. Според него търговските преговори "смъкват температурата". Китай иска да сключи сделка и "знае, че би ни поставило в много лоша позиция, ако липсва хуманен начин в справянето с проблемите" в Хонконг, добави той, като подчерта, че ясно е показал това на Пекин.
 

Коментари

  1. 2019.08.31 | 15:42

    Тръмп, ти си върхът на айзберга, ти си Калигула, от който започва падението на Римската империя. От твоето управление започна краха на ВЕЛИКА Америка.

  2. 2019.08.31 | 08:28

    И как ще спечелиш нещо,което вече си загубил?!?

  3. 2019.08.31 | 08:07

    Ще спечели, ама не се знае какво.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет