Метеорологът на CNN: "Дориан" може да удари Флорида с близо 210 км/часа

  • 30 август 2019 14:24

  • 578
  • 0
Метеорологът на CNN: "Дориан" може да удари Флорида с близо 210 км/часа
© getty images

„Дориан“ може да се окаже най-силният ураган, който ще удари източното крайбрежие на Флорида след „Андрю“, предупреждава американският новинарски канал CNN.

Във всеки един от окръзите във Флорида е обявено извънредно положение – щатът се подготвя за бурята, която може да е най-силната в региона от три десетилетия насам.
Със скорост от близо 170 км/часа, „Дориан“ е сред най-силните бури, заформили се в Атлантическия окен през този сезон. Ако прогнозите се окажат точни и бурята удари Флорида с близо 210 км/часа, то тя ще е най-силната след урагана „Андрю“ от 1992 г., твърди метеорологът на CNN Брандън Милър.

Към настоящия момент „Дориан“ е със сила от втора категория. „Дориан“ остави Карибите сравнително невредими, премина през Пуерто Рико и Британските Вирджински острови в сряда. Но синоптиците от Националния център за урагани твърдят, че бурята може да се засили до ураган от трета или дори четвърта категория. Заради нея държавният глава на САЩ Доналд Тръмп отмени посещението си в Полша за отбелязване на 80-ата годишнина от началото на Втората световна война.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини