Тръмп отрече да е предлагал да се бомбардират ураганите с ядрено оръжие

  • 26 август 2019 15:50

  • 456
  • 2
Тръмп отрече да е предлагал да се бомбардират ураганите с ядрено оръжие
© Getty Images/Guliver

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отрече да е предлагал да се бомбардират урагани с ядрено оръжие преди да са достигнали САЩ, предаде Франс прес.

Според сайта Аксиос на съвещание, посветено на ураганите, президентът попитал дали е възможно да се хвърли атомна бомба в окото на урагана, за да се предотврати формирането му над водата. Сайтът не съобщава кога се е състояло заседанието.
Тръмп заяви в туит, че това е фалшива новина.

"Историята на Аксиос, че президентът Тръмп искал да издуха големите урагани с ядрени оръжия, преди да са достигнали източното крайбрежие, е смехотворна. Никога не съм казвал такова нещо. Просто още една ФАЛШИВА НОВИНА!", написа президентът.

Предложението на Тръмп не е ново, уточнява сайтът. Първоначално то е било направено през 50-те години от учен, който работел за правителството при президента Дуайт Айзенхауер. Оттогава идеята редовно се появява въпреки единодушието на учените, че тя е неизпълнима. Американското Управление за океаните и атмосферата поддържа страница, посветена на този въпрос. "При всеки ураганен сезон се предлага да се използва ядрено оръжие, за да се унищожат бурите", посочва управлението. Ядрено оръжие не само няма да обезсили бурята, но ветровете бързо ще разнесат радиацията над съседните територии. "Излишно е да казваме, че това не е добра идея", заявява управлението.

Според Аксиос Тръмп бил попитал през 2017 г. дали правителството му трябва да бомбардира ураганите, за да не достигнат сушата, но тогава не споменал за ядрени бомби. 
 

Последвайте канала на

БТА
456 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.26 | 17:41

1

Още малко ще се отрече и от майка си. Абсолютен некадърник.

с

2019.08.27 | 12:21

2

Спукано гърне - което не му отърва е фалшива новина, дори и да се е случило.

Добави коментар

Водещи новини