САЩ удвояват финансирането за Латинска Америка до 12 млрд. долара

  • 21 август 2019 10:11

  • 189
  • 0
САЩ удвояват финансирането за Латинска Америка до 12 млрд. долара
© Pixabay

САЩ създават нова агенция, която да насърчава развитието по света, като особено внимание ще бъде отделяно на Латинска Америка, предаде Асошиейтед прес. 

Новата Международната корпорация за финансиране на развитието ще започне работа от 1 октомври. 

Освен заеми, кредитни гаранции и застраховане срещу политически рискове агенцията ще има правомощия за ограничени инвестиции в капитала на дружества с лимит от 60 млрд. долара. 

Очаква се САЩ да удвоят финансирането за Западното полукълбо до 12 млрд. долара. 

Агенцията ще помага на страните да се отдръпнат от непрозрачните и неустойчиви дългови капани, заложени от Пекин в развиващия се свят, и ще помогне на повече американски компании да инвестират в нововъзникващите пазари, включително на много места със стратегическа важност за САЩ, посочва администрацията във Вашингтон. 

Китайски държавни банки са финансирали проекти за развитие в Латинска Америка на стойност 14 млрд. долара, откакто президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския пое властта, сочи база данни, водена съвместно от Междуамериканския диалог и Световната инициатива за Китай към Центъра за световна политика на развитието на Бостънския университет, допълва АП.

Последвайте канала на

БТА
189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини