Тръмп увери, че САЩ са далече от рецесия

  • 21 август 2019 07:26

  • 348
  • 0
Тръмп увери, че САЩ са далече от рецесия
© Gettyimages

Някои представители на средствата за масова информация искат да видят рецесия, но икономиката на САЩ е много далече от това, заяви американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския във вторник на среща с румънския си колега Клаус Йоханис, предаде агенция ТАСС.

"Рецесията е свързана с някои хора в средствата за масова информация, които искат да я видят", каза Тръмп и допълни: "Но ние сме много далече от рецесия".

"Ако Федералният резерв си свърши работата, то ние ще видим значителен растеж", посочи още Тръмп и отбеляза, че това ще бъде "много полезно за всички".

Американският президент каза, че неговата администрация разглежда предложения за намаляване на данъците, но увери, че това не се прави в отговор на потенциална рецесия, допълва Асошиейтед прес.

По време на срещата с Йоханис Тръмп каза още, че Китай представлява "голяма икономическа заплаха" за САЩ, с която е трябвало да се заемат и предишните администрации във Вашингтон, информира ТАСС. Тръмп заяви, че се налага да се конфронтира с Китай за търговията, дори това да причинява краткосрочни вреди на американската икономика, защото Пекин мами Вашингтон от десетилетия, допълва Ройтерс. Китай ограбва тази страна от 25 години, даже повече, каза още Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Последвайте канала на

Novini.bg
348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини