Жена спаси живота на мъж, макар да беше на 1300 км от него

  • 20 август 2019 19:06

  • 5381
  • 0
Жена спаси живота на мъж, макар да беше на 1300 км от него
© Gettyimages (архив)

Жена, работеща като телефонист в кабелен оператор в щата Мисисипи, е спасила живота на клиент от щата Мичигън (разстоянието между двата щата е 800 мили, което е около 1287 км - б.а.).

65-годишният Дан Магенис се обадил миналата седмица на кабелния си оператор, за да съобщи за технически проблем. Тогава жената, която приела обаждането му, казала, че може да му съдейства да възстанови загубения сигнал на телевизора си. Тогава Магенис включил телефона си на високоговорител, оставил го на масата в дневната и се заел с телевизора, докато служителката го направлявала стъпка по стъпка какво трябва да направи.

В един момент обаче на мъжа му призляло и спрял да говори. Тогава жената се притеснила и попитала дали всичко е наред. След като в продължение на няколко секунди не получила никакъв отговор служителката незабавно позвъняла на 911.

,,Започнах да се паникьосвам. Исках да кажа нещо, но просто не можех, нито можех да помръдна. След 20-30 секунди започнах да съзнавам, че е инсулт, но нямаше никакъв начин да кажа на служителката какво ми се случва'', разказва Дан Магенис пред една от местните медии.

,,Бях убедена, че нещо става. Усещах  през слушалката, че има нещо нередно. Реших, че трябва да действам бързо и набрах 911 и съобщих на властите какъв е проблемът'', споделя служителката.

На адреса на мъжа веднага е изпратен медицински екип, който го транспортира в болницата. 65-годишният американец е вкаран в операционната зала за премахване на кръвен съсирек в лявата част на мозъка му, предизвикан от артериално стесняване.

Операцията преминава успешно и два дни по-късно Магенис е изписан от болничното заведение, като има съвсем малки нарушения в говора.

Днес той е изключително благодарен за своевременната реакция на служителката на кабелния оператор.

,,Ако не беше тя, не знам дали днес щях да бъда жив'', признава той.

Последвайте канала на

Novini.bg
5381 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини