Флотът на САЩ е готов "да направи необходимото" във Венецуела

  • 20 август 2019 11:23

  • 665
  • 2
Флотът на САЩ е готов "да направи необходимото" във Венецуела
© Pixabay

Американският флот е готов "да направи необходимото" във Венецуела, заяви началникът на Южното командване на въоръжените сили на САЩ, цитиран от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало след изказването на американския президент Доналд Тръмп, че е готов да обмисли тотално ембарго върху Венецуела.

"Няма да посочвам подробности за нашите планове, за това, което правим, но оставаме готови да задействаме политически решения", каза вчера в Рио де Жанейро адмирал Крейг Фалър при откриването на съвместни военноморски маневри на САЩ с 9 страни от Латинска Америка.

В това годишно учение, известно като УНИТАС, участват още флотовете на Великобритания, Португалия и Япония.

"Американският флот е най-могъщият в света. Ако бъде взето политическо решение за развръщане на флота, убеден съм, че ще можем да направим необходимото", увери адмиралът пред журналисти.

В началото на този месец Тръмп заплаши с тотално ембарго Венецуела, управлявана от Николас Мадуро, след като Вашингтон обяви през април петролно ембарго, за да принуди президента социалист да напусне поста. След това Тръмп разпореди да се замразят всички активи на венецуелското правителство в САЩ и забрани сделките със социалистическите власти.

Американското правителство продължава да се стреми към мерки за прецизен натиск върху нелегитимния режим, за да се увери, че ще има преход и легитимен, демократично избран режим, каза адмирал Фалър. Той допълни, че една от целите на тези усилия е хуманитарните помощи да достигат до нуждаещите се хора.

Последвайте канала на

БТА
665 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.20 | 11:51

1

Този клоун Тръмп ще съсипе света.

2019.08.20 | 12:33

2

То па един свят.

Добави коментар

Водещи новини